Кращі сомельє України зустрілися з легендарним грузинським виноробом

0

25 травня під патронатом команди винних експертів Wine Discovery Selection у ресторані Vino e Cucina відбулася закрита зустріч-дегустація з видатним грузинським виноробом у третьому поколінні, ентузіастом, який першим презентував світу аутентичні грузинські вина з квеврі, засновником виноробні Dakishvili Family Vineyards Гіоргі Дакішвілі.

Це саме той винороб, чиї вина оглядач найавторитетнішого винного журналу Decanter Ендрю Джеффорд оцінив від 92 до 95 балів зі 100, що відповідає “золоту” та “платині”. Чиї вина увійшли до шістки кращих грузинських qvevri wines за версією The Guardian, найбільш впливової британської газети.

Понад 50 знаних сомельє, серед яких віце-президент Асоціації сомельє України, переможець конкурсу «Кращий сомельє України-2017» Іван Перчеклій та лауреат «Всеукраїнського конкурсу сомельє-2017» Ганна Потоцька, отримали  багато нової інформаціїї про історію виноробства  Грузії, яке існує понад 8 тисяч років, а також про старовинні  та   сучасні способи  виробництва і секрети грузинських виноробів.

Також читайте:  Історичний перформанс «Едігна. Донька Анни Київської і Генріха І. Початок славного служіння»

Таким чином, вина колекції Wine Discovery Selection стали першими грузинськими винами, які удостоїлися увійти у видатну винну карту ресторана Vino e Cucina, що відмічена міжнародною премією «2 бокали» Wine Spectator.