У Вільнюсі відкрили гігантський мурал “Незламна”, присвячений Україні

0
Photo: Ukrinform.

У столиці Литви відбулося відкриття муралу “Незламна”, що присвячений героїзму українських захисників та захисниць і стійкості всього українського народу.

Про це повідомило у Фейсбуці Посольство України в Литві.

Україна – була, є і буде. Дякуючи героїзму українських захисників та захисниць, стійкості всього українського народу. Попри незмінні намагання росії – країни-агресора”, – саме це визначають як потужне послання (муралу – ред.) для всього світу”.

Окрім того, Посольство визначає мурал як символ справжньої дружби між українським та литовським народами, символ зразкового партнерства та відваги наших литовських друзів”. А фотографія, що відображена на муралі, що була зроблена на острові Хортиця за тиждень після підриву Каховської ГЕС, як символ того, що навіть створена російськими терористами масштабна техногенна та екологічна катастрофа не зупинить нас”.

Організаторами проєкту є Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, агенції Menų agentūra Artscape, канцелярії Уряду Литовської Республіки, Turto bankas, Kiaurai sienas. Meno laboratorija.

Також читайте:  Як в Америці святкували День Незалежності України?

Команда цієї ініціативи: арт-директор Ліна Шліпавічютє (Литва), виконавча група Robot Muralist (Естонія), модель Тетяні Дроботі (Україна) і фотограф Олена Тіта (Україна).

 

Автор: Анастасія Мудрак.