Швейцарія та НАТО уклали декларацію про співробітництво до 2024 року

0
Photo: Swissinfo.

Швейцарія та Північноатлантичний Альянс уклали документ про цілі взаємної співпраці на 2023-2024 роки в рамках програми “Партнерство заради миру”. Документ підтверджує намір Федеральної ради зміцнювати міжнародне співробітництво у сфері політики безпеки.

Про це пише Федеральна рада Швейцарії.

Індивідуальну програму партнерства було укладено на 2023-2024 роки. Вона не має обов’язкової юридичної сили. Проте, як зазначається, даний документ визначає цілі співпраці й формулює загальні цілі. А саме продовження політичного діалогу, розвиток співпраці у сферах нових технологій та інновацій, стійкості, сприяння жінкам, миру, безпеки, роззброєння, нерозповсюдження, кіберзахист тощо.

“Багато з цих цілей спрямовані на підвищення оперативної сумісності, наприклад, між повітряними силами та системами зв’язку. Існують також плани щодо збільшення участі Швейцарії в центрах передового досвіду НАТО та направлення штабних офіцерів на об’єкти НАТО”, – повідомляє Федеральна рада Швейцарії.

Також читайте:  Прем'єр Ірландії прибув з офіційним візитом до України

Підписання даного документу підтверджує її намір зміцнювати міжнародне співробітництво у сфері політики безпеки, при цьому дотримуючись нейтралітету країни.

 

Автор: Анастасія Мудрак.