Святковий подарунок до Дня святого Миколая від дружини Президента

0

Дім з химерами відтепер має ще одну таємницю: напередодні Дня святого Миколая він перетворився на «Дім таємничого М…», щоб дати можливість дітям, яким бракує казки в житті, зануритися в казку під час новорічно-різдвяних свят.

«Діти, позбавлені батьківської опіки, вихованці дитячих будинків та інтернатів, діти загиблих військовослужбовців та діти з особливими потребами. Діти, дитинство яких, на жаль, не є безтурботним і безхмарним. Саме їм ми хотіли подарувати маленьке диво та створили для них цей благодійний проект», – зазначила дружина Президента України Олена Зеленська.

Святковий подарунок до Дня святого Миколая від дружини Президента

Офіційна резиденція на деякий час стала справжньою казковою локацією, де розгортатиметься сюжет новорічного детектива. Запрошені діти не лише спостерігатимуть за подіями, які відбуватимуться в будівлі, а й стануть їхніми безпосередніми учасниками. Казка – не просто вистава, а постійний інтерактив, подорож кімнатами Дому з химерами, упродовж якої діти разом із головними героями виконують завдання, вирішують головоломки, шукають підказки та розкривають таємницю.

Також читайте:  Зустріч Клімкіна зі співзасновником Музею української марки імені Якова Балабана, США

Перша леді зауважує, що цьогорічний проект – прем’єрний, пілотний: «Ми ще тестуємо такий формат. Якщо він сподобається дітям, я хотіла б зробити цю подію традиційною та доступною для більшої кількості дітей».

За словами режисерки проекту Олени Коляденко, було бажання зробити щось нестандартне, незвичайне. «Це унікальний проект і унікальне місце. Адже Дім з химерами вже сам по собі – нереальний. Жанр детективу теж не випадковий. Насправді задум дуже світлий та яскравий, а з першою леді легко працювати, вона надихає та не обмежує творчі ідеї. Тож зібрати команду однодумців було легко», – розповіла про перебіг підготовки дійства Олена Коляденко.

Планується, що Дім з химерами відвідають понад 1 тис. дітей віком від 7 до 12 років, запросити яких допомагало Міністерство соціальної політики.

Також читайте:  Петро Порошенко привітав Олександра Лукашенка з нагоди Дня незалежності Білорусі