Як в Америці святкували День Незалежності України?

0

Близко 900 тис. людей, що мають українське коріння, живуть нині у США. Кожного року 24 серпня вони – від Сан-Франциско до Нью-Йорка – святкують зі своїми американськими друзями День Незалежності України.

Як в Америці святкували День Незалежності України?
Танцюють народний український танець – гопак

Цьому українському народному танцю характерні швидкий ритм та віртуозні рухи. “Для американців такий танок є символом свободи, прав і гідності людини, тому вони дуже тепло ставляться до нього”, – каже Євген Луців, організатор святкування у Хоршемі, штат Пенсильванія.

Як в Америці святкували День Незалежності України?
Демонструють традиційний одяг кримських татар та кубанських козаків

Організатори таких фестивалів по свій країні знайомлять своїх американських друзів з унікальними культурними традиціями та героїчною історією українського народу, чим допомагають будувати тісні зв’язки між Україною та США.

“Ми маємо на меті не лише зберегти самобутність української культури серед українців, а й поділитися нею із нашими сусідами-американцями, щоб нас краще розуміли”

Валерій Голобородько, організатор щорічного фестивалю у містечку Белв’ю, поблизу Сіетла, штат Вашингтон, розповідає, що минулого року фестиваль відвідали близько 12тис. людей.

Також читайте:  Президенти Литви і Португалії на Софійській площі виступили українською
Як в Америці святкували День Незалежності України?
Освячують український прапор. Центр метрополії Української православної церкви в Сомерсеті (штат Нью-Джерсі)
Державний прапор України – обов’язковий атрибут українських фестивалів в Америці.
“Підтримка України з боку США і НАТО залишається незмінною, – заявив державний секретар Рекс Тіллерсон в своєму нещодавньому виступі Києві. – Ми будемо стояти пліч-о-пліч з Україною, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність, зміцнює економіку і проводить реформи.”