Інновації та креативність як найцінніший економічний ресурс сучасної України

0

Із 19 по 21 вересня в UNIT.City та Academy DTEK відбудеться IV Форум Креативних Індустрій. Це найкреативніша бізнес-подія осені, яка об’єднає експертів із 16 сегментів креативних індустрій.

Кожен із днів Форуму буде особливим за своїми тематиками та активностями. Програма першого дня Форуму Креативних Індустрій спланована таким чином, щоб назавжди позбавити суспільство сумніву, що креативність – це один з найцінніших економічних ресурсів сучасної України.

Спікери цього дня розповідатимуть про важливість впровадження креативних підходів на всіх рівнях – від особистісного до державного. В якості яскравих прикладів учасники Форуму відкриють для себе найуспішніші кейси, які ілюструють кардинальні, революційні зміни, що були впроваджені в різних галузях та інституціях саме завдяки креативним підходам до вирішення нагальних проблем да стратегічних завдань. В цей день буде озвучено нові виклики, поставлено нові цілі, закладено фундамент позитивних змін у бізнесі, культурі та суспільстві.

19 вересня заплановано декілька активностей в трьох окремих зонах. Головна сцена Форуму цього року буде присвячена глобальним питанням розвитку креативних індустрій.

Своїм баченням зі сцени Inspiration поділяться Наталія Микольська (гостьовий дослідник Ukrainian Emerging Leaders Program, Стенфордський університет. Екс-Торговий представник – заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України), Ірина Прокоф’єва (керівниця програмного відділу Українського Інституту), Тетяна Шерман (керівник департаменту по роботі з зовнішнім ринком Академії ДТЕК), Ольга Сімсон (співзасновниця та директорка Інституту права, технологій та інновацій (ILTI)), Андрій Бублик (директор із зв’язків з державними установами та комунікацій Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові), Юлія Федів (виконавча директорка Українського культурного фонду), Надія Васильєва (голова Наглядової ради Інституту цифрової трансформації) та ще декілька особистостей, що будуть анонсовані згодом, Яніна Соколова (журналістка, телеведуча), Ірина Данилевська ( голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week, президент Ukrainian Fashion Council), Оксана Гошва (засновниця PR-агенції HOSHVA PR і агенції цифрового маркетингу HOSHVA DIGITAL), Олексій Новіков (креативний директор фонду “Повернись Живим”, співзасновник ГО “Спільнота Бьорнерів України”), Катерина Кравчук (фасилітатор програми Creative Enterprise в Україні).

Також читайте:  Міжнародний турнір по кінному спорту. Кінноспортивний клуб «Щілін»

Костянтин Кузнєцов (офіційний представник Cannes Lions в Україні, продюсер Днів Креативності та Форуму Креативних Індустрій) – виступить з короткою доповіддю про цілі Форуму Креативних Індустрій та заплановані активності для відвідувачів та спікерів.

Основні теми дня:

  • цифрова трансформація в державі та креативних індустріях за досвідом різних галузей;
  • ефективність інвестицій в культуру як складову формування внутрішнього іміджу країни;
  • контрагенти культурної дипломатії;
  • соціальна відповідальність бізнесу та її роль в економічному розвитку держав;
  • захист інтелектуальної власності та авторського права – як драйвер економіки країни;
  • актуальність нестандартних форматів навчання корпоративних працівників та державних службовців;
  • відкриті проекти креативних індустрій для міждисциплінарного партнерства;
  • питання гендеру в сучасних креативних індустріях світу;
  • інші важливі питання з розвитку креативних індустрій в Україні.

Триденна програма зони скрінінгів кейсів переможців 66-го міжнародного фестивалю креативності Cannes Lions розпочнеться з категорій Innovation Lions, Creative Data Usage, Health Lions.

В зоні міжсекторального безнес-спіддейтингу можна знайти корисні контакти із суміжної індустрії та домовитися про співпрацю над спільними проектами.

Також читайте:  Ізраїльська система соціалізації дітей з інвалідністю

Залишити заявку можна за посиланням: https://forum.creativity.in.ua/appointments/

Квитки на Форум можна придбати за посиланням: https://forum.creativity.in.ua/register/

Організатори заходу: офіційне представництво Cannes Lions в Україні, Асоціація Креативних Індустрій України.

Захід організовується за підтримки національного бюро “Креативна Європа в Україні”, інформаційної підтримки Українського культурного фонду, партнер заходу – Academy DTEK.

Партнери: Media Resourсes Management, Kyiv media week,Reklamaster.com, АВІРСУ, Institute of Law, Technology and Innovation, Advertalist, Carbon.

Інфопартнери: Асоціація корпоративних медіа, Детектор Медіа, Громадське, Сьогодні, Kiss FM, Cases Media, Медіаняня, MMR, Fashion of Diplomacy, Say-Hi, Inspired, Ukrainky.com, Гендер в деталях, НЛО TV.


Інформаційна довідка:

Дні Креативності в Україні – платформа, яка з 2015 року об’єднує партнерів офіційного Представництва Cannes Lions в Україні. Наша мета – розвиток креативних індустрій в Україні. Ми прагнемо, щоб Днями креативності були всі 365 днів року, тому запрошуємо до об’єднання українську креативну спільноту – івенторів, дизайнерів, рекламістів, архітекторів, продакшн студії, фотографів, журналістів, айтішників – всіх, хто бачить у розвитку креативних індустрій майбутнє України.

Представництво Cannes Lions в Україні з 2006 року працює над популяризацією новітніх досягнень і найбільш значущих проектів в області креативних індустрій, а також допомагає українським компаніям достойно представлятися на міжнародній сцені в рамках фестивалю креативності Cannes Lions.

Детальніше із діяльністю Представництва можна ознайомитися на сайті creativity.in.ua.

Cannes Lions – головна нагорода сегменту креативних комунікацій і одна з найпрестижніших – в креативних індустріях. Саме на цьому міжнародному фестивалі відзначаються проривні, нестандартні ідеї, підходи і технології, які задають тенденції в розвитку культури, бізнесу і суспільства. Фестиваль проходить з 1954 року і протягом 66 років саме тут збираються найбільш відомі бренди і видатні люди з різних індустрій, щоб познайомитися, поділитися знаннями і продемонструвати силу і ефективність креативного підходу у всіх сферах діяльності.

Також читайте:  20-річчя з нагоди відновлення діяльності педагогічного ліцею з українською мовою викладання ім. Т.Шевченка

UNIT.City – перший інноваційний парк в Україні. Місце, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу в сфері високих технологій й креативних індустрій. Мета парку – стати центром інновацій та точкою входу в Україну для інвесторів, партнерів та нових технологій з усього світу. Місцем, де концентрація компаній, стартапів, окремих фахівців, дослідницьких лабораторій дає умови для того, щоб бізнеси в межах парку зростали швидше, ніж поза ним.

Academy DTEK – відкрита освітня бізнес-платформа, для представників бізнесу, держсектору, громадськості та міжнародних партнерів. В 2019 році Academy DTEK стала кращим корпоративним університетом світу в номінації «Корпоративна відповідальність» за версією Global CCU Awards.

  • розробляє і впроваджує найновіші HR-технології на основі аналітики, Big Data, вперше в енергетиці України застосувала VR-тренажер у навчанні робочих спеціальностей.
  • впроваджує навчальні партнерські програми з 5-ма світовими бізнес-школами і організаціями: INSEAD, IE Business School, Thunderbird, HRCI, Києво-Могилянською бізнес-школою.
  • навчає представників 28 держустанов (НБУ, Мінфін, Укрпошта, Міненергетики, Мінінфраструктури та ін.) в рамках партнерських програм. Лише у 2018 році для них проведено 72 навчальних заходів.